11. červenec
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
CUVEE DELLA TERRA
SPUMANTE METODO CLASSICO
ZERO DOSAGE BLANC DE NOIR
Cuvee della Terra se získává z hroznů s černými bobulemi vinifikovaných v bílé.
VINIFIKACE
Sklizeň začíná koncem srpna. Hrozny jsou ručně sbírány do malých bedýnek a na jednu noc uloženy do chladného prostředí při teplotě 8 °C.
Následuje šetrné lisování celých hroznů. Po skončení procesu lisování se mošt za studena dekantuje a přesune do terakotových amfor, kde probíhá první spontánní kvašení. Základní víno odpočívá na kvasinkách asi 3 měsíce a poté začíná druhé kvašení.
Druhé kvašení probíhá za použití autochtonních kvasinek z moštu ze sklizně následujícího roku. Po skončení tohoto procesu víno zraje na vlastních kvasinkách více než 3 roky.
Barva: slámově žlutá se žlutozelenými odlesky.
Perlení: dlouhé, jemné a vytrvalé.
Aroma: komplexní tóny chlebové kůrky, kvasnic, broskví a bílých květů.
Chuť: křupavé perlení, lahodné a svěží tóny, šťavnatá a obklopující kyselinka.