Popis
Nos je intenzivní a na první dobrou přinese trochu zemitých a oxidativních tónů, po chvilce ve skleničce se nicméně rozvine poměrně komplexní a příjemná aromatika, ve které rozpoznáte tóny citrusů, citronové kůry, vosku, až sušené pomerančové kůry a bílých květů, nechybí ani tóny sušeného sena, až dokonce máty. Aroma působí šťavnatě a kořenitě zároveň. Obecně mi přijde, že víno preferuje trochu vyšší teplotu a potřebuje chvilku k prodýchání, aby se pěkně otevřelo.
V chuti je víno pěkně vyvážené a má velmi dobrou strukturu, harmonicky se v něm prolínají, jak květinově kořenité tóny, tak šťavnatost citrusů s doslova křupavou a slanou mineralitou. Opět subjektivně - víno je lepší ne úplně vychlazené přímo z lednice či vinotéky ale kolem teploty 12-14°C.
Dochuť je delší převažuje v ní křupavá šťavnatost a mineralita s kořenitými dozvuky.

Vinařství Weingut Carl Koch
Německé rodinné vinařství Carl Koch sahá svou historií až do roku 1833, kdy Friedrich Koch vinařství založil a pojmenoval ho po svém synovi Carlovi. Dnes již sedmou generaci v řadě zastupuje Paul Berkes. Vinice, které se rozléhají na 12 hektarech, se nachází v oblasti Oppenheim a Dienheim a od roku 2010 jsou dokonce označeny BIO certifikací.
Přestože se Carl Koch zaměřuje především na tradiční způsoby zpracování hroznů, nebrání se ani moderním technologiím a inovaci, ctí tak svého patrona Carla Kocha, kterého samotného považují za inovátora ve vinařství.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.